Pa pocnimo od pocetka…

Sve je pocelo kad smo se rodili, nije nas niko ni upitao gdje i kome cemo postati djete.To je po nekim visim silama sve krenulo samo od sebe, nista nismo mogli da mijenjamo…

Kad smo poceli da gledamo, hodamo i s vremenom i govorimo, tad je sve postalo zanimljivije.Znali smo kako se zovemo, kako se kaze tuta, a i tata, i svi po broju od bliznje porodice. Znali smo da se cuko vuce za rep onda kad niko ne gleda, a maci bolje da se ne prilazi.

Onda dolaze godine kad saznajemo puno nevaznih stvari za nas djecu, a koje se odraslim cini jako bitno.Poceli smo da idemo u skolu, odkrivamo toliko zanimljivih stvari o sebi, i o svemu oko nas.

Nekako u to vrijeme nas uce i o tome u kojoj drzavi zivimo, u kojem gradu, sta bi rekli jednom strancu kad bi nas upitao: Odakle si?Sta je tako posebno kod vas, sta nema nigdje po svijetu? …

E tu negdje bi trebala da pocne ova velika prica o nama svima… bivsim jugoslovenima…

 

1 komentar

  1. osim sto je izuzetan pjevac i covjek, jedan od razloga zbog kojeg strasno volim zdravka colica je bas to podsjecanje na Jugoslaviju.Volim reci punim imenom Jugoslavija. Nijedna mi zemlja tako dobro ne zvuci :))
    Pozdrav i sretno s blogom. Vidim da tek pocinjes, kao i uostalom i ja :))

Komentariši